Skip to content

Lekkage vloerverwarming oplossen

Lekkage in de vloerverwarming is een zeer vervelend probleem. Omdat de leiding niet eenvoudig bereikbaar zijn, is het moeilijk om een lekkage zonder veel hak en breekwerk te repareren. Lekkage is vaak eenvoudig te herkennen omdat de voegen rondom de lekkage gaan verkleuren of door zichtbaar optrekkend vocht in de muren. De Cv-ketel geeft minder druk aan en bijvullen van de ketel lost dit niet op. Lekkage wordt vaak veroorzaakt tijdens de aanleg van de vloer waarbij een leiding beschadigd raakt. Poreus geworden tyleenlagen van de vloer is een andere veelvoorkomende oorzaak. Een vloer met vloerverwarming mag de eerste maanden niet gebruikt worden. De vloer moet op een natuurlijke manier drogen, waardoor lekkage bijna altijd te laat zichtbaar zal zijn.

Detectie van lekkage vloerverwarming

De globale plaats van de lekkage bij uw vloerverwarming, is door optrekkend vocht of verkleurde voegen vrij eenvoudig te lokaliseren. Door gebruik te maken van een infraroodcamera (warmtecamera) zal de plaats gericht in beeld komen. Door de lekkage zal warm water uitstromen en een ander beeld geven als de goed werkende leidingen. Plaatsen die niet bereikbaar zijn met een infraroodcamera worden gecontroleerd door traceergas. Een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf beschikt over alle nodige apparatuur. Na de detectie schrijven ze een uitgebreid rapport voor de verzekering en reparateur.

Wat te doen bij lekkage vloerverwarming

Bij het vermoeden van een lekkage is het verstandig om direct actie te ondernemen waardoor de schade niet groter zal worden. Wanneer mogelijk sluit je handmatig de groep waar de leiding zich bevind waardoor er geen water meer door zal stromen. De drukverlies in de Cv-ketel zal verdwijnen. Neem contact op met een lekdetectiebedrijf of het bedrijf dat de vloer heeft geplaatst. Als de lekkage is veroorzaakt tijdens het plaatsen van de vloer dan is er waarschijnlijk sprake van garantie. Neem contact op met de verzekeraar om de lekkage te melden en door te spreken welke vervolgstappen genomen moeten worden.

De vloer repareren

Als de plaats van de lekkage bekend is dan zal de vloer gedeeltelijk open worden gebroken. Bij vloertegels zal altijd worden geprobeerd om de schade zo klein mogelijk te houden en zo weinig mogelijk tegels te verwijderen. Een beton of gietvloer zal nauwkeurig lokaal worden uitgehakt om te voorkomen dat er onnodige schade ontstaat. Zorg bij een tegelvloer altijd voor dat er enkele reservetegels in huis zijn. Laat de werkzaamheden door een vakman uitvoeren om onnodige schade te voorkomen. Als de oorzaak van de lekkage is verholpen zal de vloerverwarming weer goed functioneren.

adminukj

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top